Info

Mikä kahden sillan soutu?

Kahden sillan soutu -tapahtuma on Lions Club Paimion ja Paimion yrittäjien jo vuodesta 1989 järjestämä leikkimielinen soutukilpailu. Tapahtuman nimi juontaa siitä, että alunperin soudettiin Paimiontien sillan ja Vanhan Turun tien sillan välinen matka. 2000-luvulle tultaessa joki on kuitenkin madaltunut niin paljon, että nykyään soudetaan enää pieni matka Vanhan Turuntien sillan suuntaan.

Joukkueeksi kisaan voi ilmoittautua mikä tahansa kolmen hengen joukkue. Jokaisessa venekunnassa on kaksi soutajaa ja yksi perämies. Sarjoja on kaksi: yleinen ja naisten sarja. Viime vuosina myös joukkueiden humoristinen pukeutuminen on noussut suureen rooliin. Soutujen jälkeen palkitaan parhaiten pukeutunut joukkue.

Siltatanssit kuuluvat myös perinteisesti Kahden sillan soutuun. Alunperin siltatansseja tanssittiin Vanhan Turuntien sillalla. Tie katkaistiin tapahtuman ajaksi ja sitten vaan laitettiin jalalla koreasti. Tanssit alkoivat kuitenkin jossain vaiheessa olemaan liian riippuvaisia illan säästä, joten tanssit päätettiin siirtää sisätiloihin. Paikaksi valikoitui Ravintola Poimari, jonka kanssa olemme tehneet siltatanssien osalta yhteistyötä tähän päivään saakka.

Markkinameno on myös aina ollut enemmän ja vähemmän  osa Kahden sillan soutua. Rannassa on nähty muun muassa jättikokoinen tapahtuma teltta, katulätkän sm-kilpailut ja benji-hyppyä. Puhumattakaan lukuisista myyjistä, jotka ovat kaupitelleet tuotteita rannassa. Vuonna 2015 tarkoituksenamme on tehdä myyjille oma torialue tapahtuman toiseen laitaan.

Tänä vuonna Kahden sillan soutu -tapahtumasta vastaa Lions Club Paimio yksinään ja tapahtuman tuotto käytetään paimiolaisten lasten ja nuorten hyväksi.